25 oktober 2021

90-talsfestivalen tillbaka

2019 kom 35 000 till den mobila festivalen Vi som älskar 90-talet. Nästa sommar är den efter ett pandemistopp tillbaka för en för en femte upplaga, med namn som E-Type och 2 Unlimited. 

Det blir i juli nästa år som festivalarrangör Joakim Stenhammar & co återstartar festivalen som håller sig i princip till 90-talsnostalgi – men även lovar inslag från 00-talet.

I ett pressmeddelande sägs:

”Som vi har längtat efter festivaler, skön 90-talsmusik, öltält, buffaloskor och snabba brillor. Palmerna och gräsmattorna är på vattning, vip-hyllorna snickras och skumpan förbereds för kylning. Artisterna börjar bli redo för sommarens roligaste fest där eurodiscon är mantrat och neonfärgerna lyser lika mycket på scen som hos publiken. Sveriges största sommarparty är tillbaka med all sin kärlek och Sverige kommer koka av hits med grymma 90-tals artister från hela världen.”

Totalt kommer festivalen att presentera ett tjugotal artister under tolv timmar. Första klara namn är: 2 Unlimited, E-Type, DJ Sash!, Five, Antiloop och Rozalla. Värdar blir Josefin Crafoord och Peter Siepen.

Platserna blir:

2/7 – Göteborg (Slottsskogsvallen)

9/7 – Stockholm (Östermalms IP)

23/7 – Helsingborg (Olympia)

Lars Nylin