Nyheter 17 oktober 2021

Sverigetopplistan: dubbeltopp för Ed Sheeran

Sverigebesöket nyligen tog Ed Sheeran till de två topplaceringarna på Sverigetopplistan. Etta är nu Shivers [Atlantic/Warner]. Hov 1 detroniseras där men är kvar som etta på albumlistan med Barn av vår tid [EMI/Universal].

Hov1 nådde förra veckan sin singeletta nummer 12 med Räkna dagar [EMI/Universal]. Den faller nu till 3 när han Ed Sheeran når sin etta nummer sex (inklusive samarbeten). Senaste ettan för britten kom 2019 ihop med Justin Bieber i I Don’t Care. Sheeran är nu även tvåa med Bad Habits, en låt som nått den nivån även tidigare i höst.

The Kid Laroi och Justin Bieber i Stay [Sony/Universal] faller till 4. Molly Sandén gick förra veckan in som 10 med Vi ska aldrig gå hem [Milkshake/Sony] men tappar nu till 21.  Göteborgsrapparen Sarettii med Som dom [Ringtone Records] klättrar däremot från 11 till 5.

Glass Animals i FIFA21-låten Heat Waves [Polydor/Universal] är nummer 8 för tredje veckan i rad.

Nyheter: Haval går in som ny 16 med Joker [Haval Music]. Längre ner är Måneskin en intressant nyhet som 30 med Mammamia [Epic/Sony].  Det innebär den första singeluppföljaren till italienarnas gigantiska succé efter ESC-vinsten tidigare i år.

Heatseeker toppas av en som med all säkerhet är etta på singellistan nästa vecka. Låten Love In The Dark [XL/Playground] från Adeles album 25 har sex år senare. via TikTok, blivit en av hennes största låtsuccéer. Tidningen Rolling Stone skriver att den i USA är hennes tredje populäraste låt i streaming. Nästa vecka syns Adeles nya singel Easy On Me på listan, bl a rekord på Spotify för endagssspelning tyder på en extremt stark start på lista.

Albumlistorna har två dominanter, Lars Winnerbäck toppar vinyllistan och är tvåa på ”fysiska” listan med Eldtuppen [United Stage/Border] medan stockholmsgruppen Eclipse (med i Melodifestivalen 2016) toppar den för fysisk försäljning och är vinyltvåa med nya Wired [Frontiers/Playground].

Lars Nylin

www.sverigetopplistan.se