11 oktober 2021

Spotify bjuder in till Equalizer Care Sessions

Spotify erbjuder kvinnliga och icke-binära musikskapare från Norden att delta i en ny upplaga av Equalizer Care Sessions, en serie möten där musikskapare kan stötta varandra . 

Equalizer Care Sessions är en del av Spotifys projekt Equalizer, som finns till för att stärka nätverket för kvinnliga och icke-binära musikskapare. Under en serie virtuella möten under våren samlades 20 kvinnliga och icke-binära artister, låtskrivare och producenter under ledning av den certifierade psykologen Rosanna Corbacho.

”Målet med gruppterapi är att hjälpa människor att känna tillhörighet, känna sig mindre ensamma, känna sig förstådda och att samarbeta. Vi använder en bredd av psykologiska verktyg som är väldigt effektiva för produktivitet, kreativitet och som behandlar tidiga stadier av de vanligaste problem inom industrin, så som depression, ångest och utbränning”, säger Rosanna Corbacho.

Några av de som deltog under våren var SHY Martin, JOY, RainDear, Bishat och Maydar.

”Att prata om mental hälsa är svårt och läskigt, men också nyckeln till förändring. Att dela med mig av historier och lyssna på andras historier berörde mig verkligen och fick mig att känna mig mindre ensam. Jag hoppas att Care Sessions fortsätter att växa, för det är verkligen ett bra, vackert och viktigt initiativ”, säger Shy Martin.

”Det var en ganska känslosam upplevelse men också en tröst att höra andra kreatörers historier och dela saker som vi sällan pratar djupt om med andra. Som en stödgrupp”, säger Bishat.

Eftersom efterfrågan på platser var hög, erbjuds nu en ny grupp musikskapare att delta i sessionerna. Ansökan om att delta kan göras av den som identifierar sig som kvinna eller icke-binär och låtskrivare, producent eller artist inom musikindustrin och bor i Norden.

Mer information och möjlighet till anmälan finns här: spotify.com/equalizer

Christel Valsinger