5 oktober 2021

4 Snabba: LOKATT, aktuella med podden ”Man Machine”

I nya musikpodden ”Man Machine – Musiken, människan, maskinen”, intervjuar producentduon LOKATT sina gäster om deras favoritmaskiner. Vi blev nyfikna och tog kontakt för 4 Snabba.

Vilka är ni?

– Vi är systrarna Nina och Johanna från producentduon LOKATT. Vi driver också bolaget Oma Gusti tillsammans. Det började som labeln Oma Gusti Records och har vuxit till att idag innefatta även musikstudion Omas Studio och konsultverksamhet. Oma Gusti har gett ut drygt 20 releaser med artister vi tycker är fantastiska, som Harald Björk, Nathan Fake, Missincat, Clara Moto, Kaah, Studio Barnhus och The Land Below. LOKATT har funnits sedan 2015, släppt tre EP:s och flera singlar och verkar inom genren Techno-pop (som vi kallar den). Senaste släppet var EP:n LA Dream. I augusti hade vår musikpodd Man Machine – Musiken, människan, maskinen, som vi spelar in i vår studio, premiär.

I det första poddavsnittet gästar producenten Harald Björk och hans Roland TB-303. Vilka människor och maskiner kan vi få möta framöver?

– Människor som inspirerar oss, aktuella artister och hemliga studionördar. Maskinerna de har med sig har vi ännu ingen aning om, det kommer bli överraskningar för oss alla. Vår tanke är att ha en bredd både vad gäller gäster och maskiner i studion. Vi frågar även varje gäst och våra lyssnare vem de skulle vilja höra mer av framöver, så vi får ett bibliotek att välja av och nya spännande personer att kolla upp.

Vilken är era egna favoritmaskiner i ert musikskapande?

– Vårt gamla italienska bandeko från sent 60-tal är en klar favorit, det blir så otroligt vackra röster och rum av den. En vintage elorgel av märket Kawai som vi pratar om i kommande avsnitt, samt Arturia Drumbrute – “Drumbruttan” – och vår nya Deluge  – “frugan lugan” – som vi pratar om i pilotavsnittet. Sen vill vi ju upptäcka och lära oss fler maskiner, det är det som är så roligt med podden!

Ni driver egna bolaget Oma Gusti också. Vad har ni på gång på labeln?

– Konsultverksamheten tar just nu mycket tid med flera spännande uppdragsgivare även utanför musikområdet. På skivbolaget Oma Gusti ger vi ut musik med vår duo LOKATT men även med andra artister lite sporadiskt, dvs när vi hittar något riktigt bra. Vi är alltid på jakt efter spännande artister att ge ut och har en tanke om att i framtiden ge ut mer än vad vi gör nu. Det tar tid att bygga ett imperium med en stabil bas. Just nu ger vi mest ut Man Machine, och vi jobbar även med ett album och live-set med LOKATT.

Lyssna på podden här.

Christel Valsinger