4 oktober 2021

Noomi Hedlund ny VD för Musikaliska

Musikaliska, Blåsarsymfonikerna och Länsmusiken i Stockholm har utsett Noomi Hedlund till VD under perioden 1 oktober 2021 till 1 april 2022 fram tills det att en mer permanent lösning av VD-tjänsten är på plats.

Hon fortsätter samtidigt sin tjänst som verksamhetsutvecklare parallellt med VD-tjänsten.

– Det är glädjande att vi kan knyta Noomi Hedlund närmare vår verksamhet under en intensiv period. Vi är imponerade över det hon hitintills uppnått som verksamhetsutvecklare, säger Ingela Lindh, styrelseordförande för Musikaliska AB, Blåsarsymfonikerna, Länsmusiken i Stockholm.

Sedan oktober 2020 är Noomi Hedlund anlitad som verksamhetsutvecklare med uppdraget att driva och samordna utvecklingsarbetet för de gemensamma verksamheterna Blåsarsymfonikerna och Musikaliska AB inför framtiden. Hon har även lett arbetet med blåsmusikens återväxt i Sverige, som är en viktig del i Blåsarsymfonikernas arbete för kommande generationers blåsmusiker. Noomi Hedlund har tidigare verkat bland annat som VD och konstnärlig ledare för Festspelen i Piteå, VD för Dalhalla Opera och driver ett produktionsbolag som jobbar med musikproduktion, konsultation och artistrepresentation.

– Jag är glad över att få bidra ytterligare till blåsmusiken och Blåsarsymfonikerna, säger Noomi Hedlund.

Musikaliska på Nybrokajen 11 i Stockholm är Sveriges äldsta konserthus från 1878. Här verkar Blåsarsymfonikerna som gör oväntade och genreöverskridande samarbeten med olika samarbetspartners. Konstnärlig ledare och chefsdirigent för Blåsarsymfonikerna är Cathrine Winnes.

Lars Nylin

Foto: Robert Mosbach