4 oktober 2021

Blixten & Co blir All Things Live Sweden

Tre år efter att Blixten & Co blev en del av nätverket All Things Live byter man nu slutligt namn till All Things Live Sweden.

I december 2018 blev svenska Blixten & Co och Maloney Concerts – tillsammans med ytterligare fyra nordiska bolag – en del av det nya, oberoende nätverket All Things Live. I februari 2020 anslöt Malmöfestivalen Big Slap, och knappt 10 månader senare var det dags för ROA – Sveriges största humoragentur – att hoppa på tåget.

Den 1 oktober 2021 togs så klivet in i ett varumärkesskifte, till ett gemensamt All Things Live Sweden.

Först ut i Sverige att gå in under det varumärket var Maloney Concerts, som sedan årsskiftet 2018–2019 verkat under namnet All Things Live Sweden. Nu tar även Blixten & Co och ROA steget. Med sig på tåget har de även festivalen Big Slap, som redan den 19 december 2021 arrangerar Winter Slap i Malmö Arena.

– Vi går in i en spännande era och står starkt rustade för en fortsatt expansion. Allt som vi gjort historiskt kombinerat med de möjligheter som ligger framför oss gör att framtiden ser extremt ljus ut, och det faktum att vi överlevt ett ej tidigare skådat stålbad har gjort oss ännu mer fokuserade. Det gör att vi ser fram emot de kommande åren med extra stor tillförsikt, säger VD Henrik Berndtson.

I ett eget pressmeddelande säger grundaren av Blixten & Co, Leif ”Blixten” Henriksson:

”För nästan 15 år sedan startade vi Blixten & Co. Vid den tidpunkten tyckte jag – efter 35 år på EMA Telstar – att det var dags för någonting nytt. Nu är det dags igen…

Vid det här laget är det ”old news” att vi sålde bolaget för nästan 3 år sedan. Nu när vi går in i ett gemensamt ”All Things Live Sweden” så låter vi det vi byggt upp få mer luft under vingarna och utvecklas till någonting ännu större och bättre.

Vi har gjort tusentals konserter, shower, evenemang och föreställningar både innanför och utanför Sveriges gränser. Några namn eller så tänker jag inte nämna. Hjärtat har funnits med i varenda produktion vi gjort. Dessutom har vi gjort ett utomordentligt bra jobb med att utvecklas i takt med resten av samhället.

Vi jobbar hårt med inkludering och hela vår företagskultur bygger på prestigelöshet och professionalism i alla led. Sedan 2011 driver vi ett aktivt jämställdhets- och mångfaldsarbete och det är en viktig del av vår värdegrund. Det är jag stolt över.

Så den 1 oktober 2021 går vi alltså ihop ”på riktigt”, och byter namn på hela kalaset. Blixten & Co blir All Things Live Sweden. Det är inte mer dramatiskt än så. Vi har jobbat nära ROA, Maloney Concerts (som ju redan bytt namn) och Big Slap ganska länge nu. Det är klart vi ska ha gemensam flagg.”

Blixten & Co grundades 2006, och har under de senaste 15 åren producerat turnéer, konserter med artister som Jerry Williams, Veronica Maggio, Eric Gadd, Lena Philipsson, Petter, Lisa Nilsson, Ison & Fille, Eva Dahlgren, Miss Li och Tomas Andersson Wij.

Det har även blivit shower och föreställningar som Ljust & Fräscht med Henrik Schyffert och Fredrik Lindström, Xerxes med Malena Ernman, Svansjön och Snövit av Benke Rydman, Grotesco på Scalateatern, Plura Jonssons En man av hjärtat, En man som heter Ove med Johan Rheborg, och Lola med Tommy Körberg.

Totalt närmar det sig 18 000 evenemang, förlagda över närapå 700 städer i 27 länder.

– Dessa år har varit helt fantastiska och framtiden ser ljus ut. Vi har gjort det här i 15 år, och nu fortsätter vi minst lika många till – under en gemensam flagg – med att skapa unika liveupplevelser och gränsöverskridande lösningar mellan konst och kommers, oavsett om det är musik, teater eller dans, säger ”Blixten” Henriksson

Humoragenturen och managementbolaget ROA grundades 2007. I 14 år har de försett Sveriges företag, tv-kanaler, filmer och radio med flera av Sveriges absolut största humornamn, och parallellt med det producerat flera och återkommande standup-liveshower.

Maloney Concerts grundades 2012 och är den del av verksamheten som ansvarar för promoting och internationella akter. Grundaren David Maloney är en veteran i sammanhanget, och har under Maloney Concerts-flagg producerat konserter, evenemang och turnéstopp för artister som Justin Bieber, Post Malone, Sabaton, A$AP Rocky, Céline Dion och Green Day.

– Jag har jobbat väldigt nära Blixten & Co under namnet All Things Live Sweden i snart tre år nu. Det känns helt naturligt att vi framöver ska jobba tillsammans under samma flagg, det ser jag verkligen fram emot, säger David Maloney.

Big Slap arrangerades första gången år 2013, och växte sig snabbt till en av Sveriges största festivaler. Den har sedan starten ägt rum i Pildammsparken i Malmö, där man år efter år fått sätta lapp på luckan i samband med framträdanden och headlines av artister som Avicii, David Guetta, Axwell Ʌ Ingrosso, Steve Angello och Armin van Buuren.

Tillsammans representerar All Things Live nära 250 artister i sex länder, och producerar enligt pressmeddelandet över 5 000 evenemang med över 1,5 miljon sålda biljetter per år.

Lars Nylin