28 september 2021

BMG i avtal med Amanda Alexander

BMG har tecknat ett globalt förlagsavtal med låtskrivaren och artisten Amanda Björkegren, även kallad Amanda Alexander.

Amanda Alexanders kommande EP är producerad av David Mårtensson (Billie Eilish all the good girls go to hell, remix för Saint Maud), Andreas Pfannenstill (Johnossi, Rebecka & Fiona, Titiyo) och Joakim Budde (Myra Granberg, Summer Heart). Den första singeln släpps i slutet av detta år.

Amanda Alexander är också högaktuell som låtskrivare till andra artister, såsom den amerikanska artisten Karma Field, där hon även gör en feature på låten .me.  Hon har också varit med och skrivit Säg som det är med Julia Lov och och Efraim LeoBest Of Me, ett av årets bidrag i Melodifestivalen.

– Det känns fantastiskt att signa med ett bolag som förstår, inspirerar och peppar min kreativa process. Jag är tacksam att teamet i Sverige och BMG globalt tror på mig till 100%, säger Amanda Alexander.

Linnéa Berg, BMG Head of A&R Publishing Scandinavia:

– Vi är så glada att Amanda vill vara en del av BMG. Förutom att man inte kan låta bli att falla för hennes personlighet som lyser upp ett helt rum, så föll jag för hennes unika uttryck samt lekfulla och ‘catchiga’ melodispråk som mixas med hennes nostalgiska känsla för soul. Amanda har ett fantastiskt momentum med kommande låtar påväg.

Albert Slendebroek, BMG Managing Director Scandinavia:

– Amanda Alexander är en unik talang och vi ser verkligen fram emot en fantastiskt resa tillsammans. Välkommen!

På bilden från vänster: Linnéa Berg (BMG), Amanda Alexander, Olle Rönnbäck (BMG)

 

Christel Valsinger