21 september 2021

Svenskt på soundtracket till FIFA 22

Jelassi, Cobrah, Mabel, Sir Was och Swedish House Mafia bidrar med musik till det kommande fotbollsspelet FIFA 22. Soundtracket blir det mest omfattande i spelets historia, med 120 låtar från 27 olika länder.

Soundtracket är uppdelat i två delar: ett huvudsoundtrack med en mer mainstram inriktning och ett med en större bredd av genrer, som går under namnet FIFA 22 Volta.

Jelassi och Musti feat Gabifuego och låten Fuego, Sir Was med Before The Morning Comes,  liksom Swedish House Mafia feat Ty Dolla Sign och 070 Shake med Once In A Lifetime, finns på det förra, medan Cobrahs låt U Know Me och AJ Tracey och Mabel med West Ten finns på Volta.

Spelet som ges ut av EA Sports släpps den 1 oktober för PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S och Switch (legacy).

Christel Valsinger