20 september 2021

Swedish House Mafia i samarbete med IKEA

Grammynoinerade Swedish House Mafia gör en inredningskollektion tillsammans med IKEA. Produkterna ska göra det lättare att producera, spela och lyssna på musik hemma.

Allt fler människor skapar sin egen musik hemma och för många musikälskare kan just hemmet vara platsen där de börjar utforska sin kreativitet. Utmaningen är att ett hem ofta formas för att möta andra behov än dem du har som skapare av eller lyssnare på musik, skriver IKEA i ett pressmeddelande.

Kollektionen som möbelföretaget tillsammans med Swedish House Mafia är tänkt att göra musikskapandet tillgängligt för fler och tillgodose behov som både musikskapare och lyssnare har i hemmet.

– Vi på IKEA är glada över att nu kunna berätta om vårt samarbete med Swedish House Mafia. Tack vare deras gedigna kompetens inom musikproduktion hoppas vi tillsammans kunna demokratisera kreativitet och musikproduktion så att ännu fler får chansen att bli mer kreativa hemma, säger James Futcher, Creative Leader på IKEA of Sweden.

Kollektionen, som lanseras i september 2022, ska innehålla produkter och lösningar för hemmastudion

– Såväl vi som IKEA ville ta ett kliv ut ur vår komfortzon och skapa något nytt och fräscht tillsammans: Ett samarbete mellan musikskapare och experter på livet hemma. För oss var det viktigt att samarbeta med någon som delar vår vision om att göra det möjligt för alla att skapa musik hemma. Som kreatörer och producenter förstår vi också vikten av en hemmastudio samt de behov och utmaningar som många framtida artister och kreatörer möter just där hemma, säger Swedish House Mafia.

Christel Valsinger