20 september 2021

Anna Bergendahl i duett med Nashvilleartisten Tyler Rich

Den amerikanska artisten Tyler Rich har släppt singeln ”Bottom Of This Bottle” tillsammans med Anna Bergendahl. Låten är producerad av Johan Lindbrandt som har hits med bl a Sandro Cavazza, Kygo och Gryffin i bagaget.

Tyler Rich släppte debutalbumet Two Thousand Miles 2020, med guldcertifierade singeln The Difference med nära 60 miljoner streams bara på Spotify. På samtliga plattformar har Tylers låtar streamats över 282 miljoner gånger.

Låten Bottom Of This Bottle är skriven av Anna Bergendahl tillsammans med Johan Lindbrandt, som kontrakterades till Universal Music Publishing i våras. Lindbrandt ligger sedan tidigare bakom hits med bl a Kygo, Gryffin och Sandro Cavazza.

– För mig är Bottom Of This Bottle en låt om det ständiga sökandet efter något bättre. Strävan efter att ha allt, säger Anna Bergendahl.

– När jag uppnår något letar jag omedelbart efter nästa utmaning, med resultatet att jag aldrig riktigt njuter av ögonblicket. Jag vill alltid veta vad som ligger i slutet av flaskan och jag lär mig långsamt att det inte bara handlar om bergstoppen utan mer om – hur klyschigt det än kan vara – klättringen där uppe. Tills dess, ”I hope they’re not closing, cause I’m so close to knowing, what lies at the end of the bottle”.

Under pandemin har även Anna gjort klart sina läkarestudier och är idag utbildad doktor parallellt  med att hon är artist.

Christel Valsinger