13 september 2021

Höstens releaser från SOM

För första gången presenterar SOM själva sina bolags releaser i en listning. Sammanlagt bjuder independentbolagen på 355 releaser varav över 220 album.

”Vi är denna gång stolta att kunna erbjuda en releasehöst i sprakande färger med allt från punk, symfonisk rock, världsmusik, jazz och electronica, till bredbent rock och tänkvärda singersongwriters” skriver SOM – Sveriges oberoende musikproducenter – i ett pressmeddelande.

Ordförande i SOM, Eva Karman Reinhold summerar:

”Detta visar på den fantastiska styrka, kreativitet och bredd som finns i den oberoende musikscenen, trots en lamslående pandemi. Många utgivningar har flyttats till 2022 p g a försenade vinylleveranser och oklara möjligheter till turné, men det råder inga tvivel om att höstens soundtrack är independent.”

Sammanställningen finns på SOM:s hemsida här:

https://som.se/nyheter/hostens-releaser-2021/

Lars Nylin