7 september 2021

Marie Fredriksson hyllas i ”100 kvinnor, 100 år”

Malmö Live Konserthus har invigt temaåret 100 kvinnor, 100 år som har syftet att stärka och hylla kvinnor i musikbranschen. Marie Fredriksson hyllas som en del av temat.

Efter en invigningshelg med bland annat Dubbelkonserten Nutida Pionjärer och fotoutställningen Slagkraft med fotografier av sju kvinnliga dirigenter tagna av Mando Diaos hovfotograf Gustaf Elias kommer det presenteras ett tjugotal programpunkter som en del av temaåret.

Den största nyheten var att det i satsningen ingår en hyllningskonsert till Marie Fredriksson. Hon hyllas med en konsert i två delar, tillsammans med Malmö Symfoniorkester och tre solister den 9, 10 och 11 mars 2022. Malmö Live Konserthus producerar och Christoffer Nobin är dirigent, arrangör och upphovsman till idéen.

– Hennes sånger och texter har kunnat beskriva det som jag själv inte har kunnat beskriva, och hennes röst har väckt en extas och beundran som få andra kan mäta sig med. Denna världsartist, samtidigt mystisk rockstjärna och jordnära skånetös, har nått hjärtan över hela världen med sin unika sångröst och sitt genuina uttryck, säger Christoffer Nobin i ett pressmeddelande.

Nedan listas konserter inom ramen för temaåret 100 kvinnor, 100 år. Det finns redan nu ett antal andra artister med i programmet. Fler konserter och evenemang tillkommer under hösten.

 

2021

9 okt – 4 nov / Ortrud Mann – symfonisk teaterföreställning

20 okt / Panelsamtal 100 kvinnor, 100 år

20 okt / Körkonsert

22 okt / Ana Diaz

1 nov / Måndagsmusiken Naoko Sakata

13 nov / Barnlördag – Gospel workshop

18 nov / Vetenskapligt symposium – for women towards equality

20 nov / GRL PWR MLM – Boss Ladies fest / Jelassi

4 dec / 040 Live Låtskrivarworkshop med Molly Hammar

4 dec / Barnlördag – konsert med Molly Hammar

 

2022

5 feb / Dream Music

9 – 11 mars / En hyllning till Marie Fredriksson

11 feb / I am no man

24 april / Frida Hyvönen

9 feb / Sarah Klang

9 april / Miss Li

4 – 6 feb / Revykvinnor

5 & 20 maj / Ljuva Sommartid

Lars Nylin