6 september 2021

Musikhjälpen till Norrköping

Förra årets upplaga av Musikhjälpen skulle ha sänts från Norrköping men fick på grund av pandemin hållas i Stockholm utan publik. Men i år görs ett nytt försök. Den 13-19 december ska buren stå på Gamla torget i Norrköping.

Sedan 2008 har insamlingseventet Musikhjälpen arrangerats i samarbete mellan P3 Sveriges Radio, SVT och Radiohjälpen. Mallan 2008 och 2013 sändes Musikhjälpen från Malmö respektive Göteborg vartannat år. Sedan dess har platsen för sändningarna skiftat mellan lika städer. I år är det alltså Norrköpings tur.

– Även om allt kanske inte kommer se ut som före pandemin så kommer vi att göra allt för att på olika vis lyfta fram Norrköpingsbornas och svenska folkets engagemang, säger Karl-Johan Paulsson, projektledare på SVT och ansvarig för säkerheten på plats i ett pressmeddelande..

Hur upplägget kommer att se ut på plats i Norrköping beror på pandemins utveckling under hösten.

– Vi jobbar med flera olika lösningar. Det vi är helt säkra på är att Musikhjälpen som arrangemang är enormt viktigt att genomföra av så många anledningar. Dels för att åter få mötas kring musiken och engagemangen, men framför allt för att den insats som Musikhjälpen och alla som bidrar till insamlingen gör behövs mer än någonsin, säger Karl-Johan Paulsson.

Temat för årets Musikhjälpen har ännu inte tillkännagivits.

Christel Valsinger

Foto från Musikhjälpen i Väterås 2019: Martin Bohm