31 augusti 2021

A36 dominerar Norden

A36 har skäl att visa upp tre fingrar. Efter den gigantiska sommarscuccén för Samma gamla vanliga [Asylum/Warner] i Sverige har nu även Norge, Danmark och Finland fallit för låten.

Att A36 Samma gamla vanliga, som nu med råge passerat 30 miljoner streams, blev sommarens mest spelade låt på Spotify i Sverige är redan känt, men nu stormar den också in på listorna i hela övriga Norden.

Nyligen blev låten topp 3 i Norge, i helgen klev den in topp 10 i Danmark och inte sedan Töntarna med Kent år 2009 har Finland haft en svenskspråkig låt topp 5. Frågan är om en svenskspråkig hiphop-låt någonsin haft sedan framgång i Norden?

Warner Musics VD Mark Fry sammanfattar den pan-nordiska framgången

-Som så ofta har samarbete varit en nyckel till framgångarna. Den norsk/danska remixen av Branco och Kamelen frontar It’s Hits Denmark, och med flera hundra miljoner visningar på TikTok så var det naturligt att A36 gästade TikTok Sesh förra veckan för att ytterligare förstärka relationen med fansen på plattformen. Support från superstjärnor som Victor Leksell, Zara Larsson och Zlatan Ibrahimovic har också hjälpt till att sprida A36 i hela den nordiska regionen.

Fry avrundar sedan:

-Vår nordiska bolagsstruktur möjliggör att vi snabbt kan ta ett lands framgång vidare till hela regionen. Det suddar ut gränserna för hur långt musiken och artisterna kan nå ut.

Lars Nylin