29 augusti 2021

Anmälningsdags till Melodifestivalen 2022

Det är dags att skicka in bidragen till Melodifestivalen 2022. Från och med i fredags 27 augusti, och fram till fredag 17 september klockan 11:59 kan den som vill tävla in ”Mello” skicka in låtar på sajten melodifestivalen.se.

– Det är en otroligt rolig och viktig del i arbetet med Melodifestivalen när inskicket av låtar öppnar. Jag ser verkligen fram emot att ta del av alla bidrag och en ny och spännande säsong av hela Sveriges fest. Nu går startskottet för Melodifestivalen 2022, säger Karin Gunnarsson, tävlingsproducent.

28 bidrag kommer att tävla i Melodifestivalen 2022. Urvalsjuryn väljer ut 14 låtar bland de inskickade bidragen och de övriga 14 bidragen består av tävlande som specialinbjudits av SVT eller som SVT valt ut bland de inskickade bidragen.

Lars Nylin