27 augusti 2021

Ytterligare tre svenska akter till by:Larm 2021

By:Larm har presenterat ytterligare tolv akter till årets festival. Tre av dem är svenska: Sara Parkman, Jaqe och Mimi Bay.

Sedan tidigare är även Alba August och Mona Mansrour klara för festivalen i Oslo den 30 september- 2 oktober.

By:Larm skriver följande om de svenska akterna i veckans släpp:

Jaqe
Under åren har Jaqe varit selektiv med sina utgåvor. Sedan debuten 232 år 2011 hördes han på verser med andra rappare och samarbetade med Marcus Price, men lyckades ändå sätta ett avtryck på den svenska hiphop-scenen med sina kvicka repliker och intensiva flöde. Hans förmåga att lyfta ett projekt har gjort honom till en av de mest eftertraktade svenska rapparna, och hans samarbete med Mack Beats och Lorentz visar oss varför han hör hemma på toppen av svensk hiphop.

Mimi Bay
Multiinstrumentalisten Mimi Bergman, aka mimi bay, skapar en känslig Gen-Z-snurr på ålderdomliga problem i sin lilla lägenhet i Göteborg. Självlärd började hon skriva och spela in som 14-åring innan hon delade med sig av sin musik online. Det gav snabbt gensvar på YouTube och hennes kanal Hi I’m Mimi därefter växte till 250 000 subs och fick över 20 miljoner streams på Spotify. Efter tre singlar, en hyllad SXSW-föreställning och en TikTok-musikfestivalföreställning som gick viralt, släppte mimi bay sin drömska lo-pop-EP far from home i juni 2021.

Sara Parkman
Folkmusikern, kompositören och violinisten Sara Parkman står mitt i korsningen mellan Vikings och Berghain, med tunga beats, vidskepelse, Hildegard von Bingen, gregoriansk sång och smutsiga stråk som alla är sammansatta till ett signaturuttryck. Under de senaste fem åren har Sara Parkman blivit en av Sveriges mest intressanta folkmusiker, med två fullängdare och samarbete med Fever Ray, bob hund och Silvana Imam. Med albumet Vesper (2019) har hon på allvar visat vägen till folkmusikens framtid och utforskar tro, kulturarv, vemod och tankar. Utvecklingen av denna unika konstnär har bara börjat.

Hela artistprogrammet finns här.

Christel Valsinger

Foto på Mimi Bay av Ida Blom