10 augusti 2021

Apple Music lanserar ”Up Next” i Norden

Svenska Maia Wright är den första artisten att väljas ut i Apple Musics Up Next-program som nu lanseras i Norden. Up Next är till för att identifiera och stötta artister med global potential, i början av deras karriär. Varje månad kommer en ny nordisk artist att handplockas för programmet, som tidigare uppmärksammat bl a Billie Eilish, Khalid och Clairo.

Programmet lanseras under namnet Up Next Local: Nordics. Som utvald artist presenteras Maia Wright i Apple Musics nordiska Up Next-spellista, som kureras av Apple Musics redaktörer världen över, med syftet att presentera nya lovande talanger för en bred global publik.

23-åriga Maia Wright tog steget ut i rampljuset 2019 och har bl a samarbetat med producenten Gryffin. På bara två år har hennes musik streamat över 300 miljoner och nått hela vägen till Billboard Hot 100. Nyligen lyftes Maia Wright även i Rebecca Judds Ascending ArtistsApple Music 1.

– Det känns sjukt kul att ha blivit vald till Apples Up Next Artist den här månaden. Som upcoming artist betyder det allt att få det här utrymmet på en tjänst som Apple Music. Jag lägger ner all min kraft och tid i musiken och det är såna här saker som gör att man blir varm i hjärtat. Känns lite som ett kvitto på att det jag gör uppskattas och det är en obeskrivlig känsla, säger Maia Wright i ett pressmeddelande.

Christel Valsinger