1 augusti 2021

Dixie Radio blir Go Country

Countrykanalen Dixie Radio byter namn till Go Country.

Dixie Radio har länge varit en av Sveriges största country-radiokanaler, nu byter den namn och delvis profil även om genren förblir country. Den nya kanalen Go Country kommer enligt ett pressmeddelande att spela de senaste country-hitsen, uppblandat med de största klassiska låtarna, med bekanta programledare: Mikael Aaltonen, tidigare programledare på NRJ, Svenska Favoriter med flera, Leif Jitelius som bland annat kommer ifrån NRJ, Radio City, RockKlassiker och morgonpasset i P4 Radio Stockholm, Mikael Andersson och Oscar Zachrisson, som bägge varit programledare på bland annat Mix Megapol.

– Countryformatet är ett av de snabbast växande musikformaten och det blir otroligt roligt att få jobba med kanalen, säger stationschef Joakim Richardson.

Dixie Radio bytte namn till Go Country den 30/7 och kan höras på FM 107.9 i Stockholm. Go Country startade sina sändningar i Nents DAB-nät samt i I LIKE RADIO den 1/8.

Lars Nylin