Nyheter 25 juli 2021

Starmony satsar på AI-hits

Starmony tar in 30 miljoner och meddelar vad appen går ut på.

Det är tidningen DI Digital som rapporterar om den senaste utvecklingen för musiktech-startupen Starmony som grundades för två år sedan av Jan Nordlund, Daniel Zangger Borch och Mattias Sjölinder. Nordlund var under 1990-talet medlem i Bass Nation. Han har också varit med och startat X5 Music.

Bolaget har tidigare lockat investerare som Sophie Stenbeck, Sophia Bendz och Soundtrack Your Brand-grundaren Andreas Liffgarden. Men tjänsten har länge varit hemlighetsfull med vad de ska göra.

I samband med att de tagit in 30 miljoner kronor berättar bolaget mer om vad Starmony går ut på – och det handlar om AI-skapade hits.

”Vi siktar in oss på nästa generations artister – de som är kreativa på Tiktok och sjunger mot färdiga bakgrunder”, säger Nordlund till DI Digital. Användaren ska sjunga in en sångsnutt som appen sedan analyserar med AI och tar fram tre olika låtförslag som användaren sedan kan välja mellan. ”Det tar några minuter, eller snarare några sekunder”, säger Jan Nordlund till tidningen.

Inom kort kommer bolaget att släppa en mer utvecklad betaversion av appen. När lanseringen kan ske brett är ännu oklart.

Lars Nylin