Nyheter 25 juli 2021

Poddrekord för Sommar i P1 – med artister i topp

Poddlyssningen av Sommar i P1 har nu passerat tvåmiljonersstrecket i veckoräckvidd enligt Poddindex. Aldrig tidigare har en svensk podd haft så många lyssningar under en vecka. Premiärhelgens värdar Benjamin Ingrosso respektive Niklas Strömstedt har hittills 1,6 respektive 1,2 miljoner poddlyssningar.

– Det känns ofattbart att Sommar i P1 nu spränger tvåmiljonersvallen på Poddindex. Fjolåret var ett speciellt år med tanke på covid. Jag kunde inte föreställa mig att vi skulle få ännu fler poddlyssningar i år, säger Bibi Rödöö, programchef.

Över 2 miljoner lyssnade på Sommar i P1 som podd under vecka 28 vilket innebär en ökning med 5 procent mot veckan innan.

Poddindex lista för vecka 28 uppdaterades 21 juli kl. 15.00 på poddindex.se. I Poddindex ingår poddar från Sveriges Radio, Acast, Bauer Media, Nordic Entertainment Group och Podspace.

Lars Nylin