16 juli 2021

Sverigetopplistan: bekant i topp

Justin Bieber och Ed Sheeran i toppen av Sverigetopplistan. En vanlig syn för några år sedan, nu händer det igen. Olivia Rodrigo är kvar som etta på albumlistan med Sour (Geffen/Universal).

Det är ihop med The Kid Laroi som Justin Bieber sveper rakt in i topp av listan med Stay [Columbia/Sony]. Detta medan Ed Sheeran går från 4 till 2 med Bad Habits [Atlantic/Warner] efter tre veckor på listan.

A36 har toppat Sverigetopplistan i sex veckor med Samma gamla vanliga (Asylum/Warner), den faller nu till plats 3.  Med i toppdiskussionen är fortsatt Myra Granberg,  även om Lose My Mind [Columbia/Sony] nu tappar till 4.

Andra noteringar: Bianca Ingrosso gick in som 2 förra veckan med Blomstertid [Record Company Ten], lite av en noveltystart dock, den faller nu till 24. Måneskin har två låtar topp 10  även denna vecka, I Wanna Be Your Slave [RCA/Sony] och Beggin’. Billie Eilish gör ännu en stark start när NDA [Interscope/Universal] går in som nyhet på plats 25.

Ny etta på Heatseeker är Icona Pop & Vize med Off Of My Mind [Record Company Ten].

Etta på vinyllistan och den för fysisk försäljning är Sterbhaus med livealbumet Necrostabbing at Göta Källare [Black Lodge/Sound Pollution].

Alla fakta om listorna finns på www.sverigetopplistan.se

Lars Nylin