5 juli 2021

Sverigetopplistan: A36 för femte veckan

A36 är etta för femte  veckan med Samma gamla vanliga (Asylum/Warner). Olivia Rodrigo är tillbaka som etta på albumlistan med Sour (Geffen/Universal). Och så fortsatt åtskilligt med Måneskin.

Veckans nyhet är Ed Sheeran som startar som 10 med Bad Habits [Atlantic/Warner]. Den andra starka nykomlingen är Haval & Manny Flaco med Dansa till misär [Haval] som 23. Duon toppar även Heatseeker med Payday.

Utöver det är det en hel del av lägesförändringar både uppåt och neråt. Förra veckan gick Ant Wan in som 6 med Marbella [Ant Wan], den tappar nu till 9. Einar med Haparanda [Einar] startade som som 14 men faller nu till 29. Myra Granberg tar däremot Lose My Mind [Columbia/Sony] fortsatt uppåt, nu från 9 till 3.

Att notera är att Måneskin bara fortsätter att peppra topp 10. I Wanna Be Your Slave [RCA/Sony] klättrar från 7 till 4. Beggin går från 11 till 5 och ESC-vinnaren Zitti E Buoni är nu 12.

Det var mycket länge sedan ett rockband gjorde sådana avtryck på singellistan.

Tyngsta nyhet på albumfronten är Darkthrone med etta på fysiska och vinyl med Eternal Hails [Peaceville/Sound Pollution]. Den tar däremot inte hem hårdrocklistan där Måneskin toppar med Teatro d’Ira Vol 1 [RCA/Sony], en titel som dessutom inte minst är 2 på stora listan.

Alla fakta om listorna finns på www.sverigetopplistan.se

Lars Nylin