27 juni 2021

Sverigetopplistan: A36, EM, Ant Wan och en trio Måneskin

A36 toppar för fjärde veckan med Samma gamla vanliga (Asylum/Warner). EM-låten klättrar stark. Ant Wan gör stark start. Olivia Rodrigo är kvar som etta på albumlistan med Sour (Geffen/Universal). Och så en massa Måneskin, det är Sverigetopplistan.

Förra veckan rusade Anis Don Demina och SAMI med EM-låten Flaggan i topp (Giant/Warner) från 52 till 13, nu hoppar den vidare till 4 och har då ändå ammunition kvar i minst en åttondelsfibal för landslaget.

Starkast start gör Ant Wan som 6 med Marbella [Ant Wan] medan Einar med ortstiteln Haparanda [Einar] går in som 14. En intressant klättrare med stark placering även på Spotify är Myra Granberg som efter 10 veckor ser Lose My Mind [Columbia/Sony] gå från 12 till 9.

Att notera är att Måneskin bara fortsätter att rada upp topplaceringar. Beggin [RCA/Sony] går från 33 till 11 och ESC-vinnarna har nu tre singlar topp 11.

Kvar som etta på Heatseeker är Mimi Webb med Dumb Love (Epic/Sony).

Tyngsta nyhet på albumfronten Helloween som går in som etta på fysiska och vinyllistorna, men framförallt som nummer 3 på stora listan med ett ett självbetitlat album [Nuclear Blast/Warner].

Alla fakta om listorna finns på www.sverigetopplistan.se

Lars Nylin