22 juni 2021

Kerstin Ljungström till RMV Grammofon

RMV Grammofon har kontrakterat producenten, låtskrivaren och artisten Kerstin Ljungström. I höst spelar hon in sitt debutalbum, som släpps på RMV Grammofon våren 2022.

Multiinstrumentalisten Kerstin Ljungström har, trots att hon bara är 24 år, hunnit med mycket under sina år i musikbranschen. Hon är musikaliskt utbildad genom både Rytmus och Musikmakarna och har gjort sin praktik hos Vincent Pontare, Salem Al Fakir och Magnus Lidehäll i Gottefarstudion. Det var även där Kerstins producentfärdigheter visade sig, vilket resulterade i att hon skrev ett förlagsavtal med dem och Universal Publishing förra året. Samma år blev hon nominerad till ”Årets rookie songwriter/producer” på Dennis Pop Awards. Sedan dess har Kerstin släppt låtar med Agnes, Daniela Rathana, Alexander Oscar, Svea och den danska DJ/producenten Faustix. Hon spelar även live tillsammans med Vargas & Lagola, Svea, Clara Mae och Ellen Krauss.

– Jag blev introducerad för Kerstins musik i början av mars 2020 och kände redan då att det fanns något där som intresserade mig. Men sedan kom Covid 19 i full kraft och allt vad det innebar för vår bransch och Kerstins demos blev liggande i min inkorg. Det var först ganska exakt på dagen ett år senare som vi tog upp dialogen igen och ingen var gladare än jag över att Kerstin inte hunnit signa med någon annan! Kerstin är verkligen one-of-a-kind. Hon har en otrolig röst, som har en pondus och ett djup man sällan stöter på hos någon som är så pass ung som hon är. Dessutom är hon en fantastisk människa, låtskrivare och producent och vi är så otroligt stolta och glada över att få välkomna henne till oss på Skeppsholmen, säger Johanna Norén på RMV Grammofon.

– Redan första gången jag träffade Johanna och Claes (Uggla reds anm) kändes det så himla rätt! Jag har letat efter personer som brinner för musik, tänker utanför ramarna, och tror på den långsiktiga resan. Och det gör verkligen dom två. Deras erfarenhet tillsammans känns dessutom helt oslagbar och jag är så himla glad över att få släppa min debutskiva tillsammans med dom! Det här kan inte bli bättre, säger Kerstin Ljungström.

I höst spelar Kerstin Ljungström in sitt debutalbum som släpps på RMV Grammofon våren 2022. För närvarande jobbar hon utöver sin egen musik också på ny musik med bla annat SHY Martin, Rhys, Clara Mae och Ellen Krauss.

Christel Valsinger

Bilden fr v: Claes Uggla, Johanna Norén, Kerstin Ljungström.