PARI till Warner/Giant

Pop-afro-duon PARi från Malmö har skrivit licensavtal genom Wrethov Music med GIANT/Warner Music. Första singeln Varje gång jag ser dig släpptes redan i fredags. Låten är skriven av medlemmarna i bandet ihop med bl a Anderz Wrethov som också producerar.

PARi består av Tacfarinas och Allone. Tacfarinas kommer från Algeriet och Allone från Togo i Västafrika. Båda två kom till Sverige 2008 och träffades genom gemensamma vänner. Tacfarinas hade tidigare sång och låtskriveri mest som en hobby, men började satsa på att skriva låtar till andra artister när han kom till Sverige. Allone var med och startade ett av Togos största band; Toofan. 

Duon började skriva låtar med producenten Anderz Wrethov (Anis Don Demina, Tusse, John Lundvik m fl) för några år sedan och så småningom föddes idén att starta duon PARi. PARi är ett slanguttryck på franska och betyder ”att lyckas med nånting”. Musiken duon skriver är inspirerad av harmonier och texter från deras respektive hemländer och de blandar sång på svenska med franska och arabiska fraser. Just nu befinner sig PARi på Marbella där man spelar in musikvideon till första singeln.

Lars Nylin

På bilden från vänster; Anderz Wrethov (producent & låtskrivare Wrethov Music), Allone (PARi), Tacfarinas (PARi), Robert Skowronski (A&R Director Warner Music)