15 juni 2021

Spotify spår sommarens hits

Spotifys musikredaktörer har sammanställt vilka låtar som spås blir sommarens mest populära. Veronica Maggios ”Se mig”, A36 ”Samma gamla vanliga” och Hov1:s ”Blå” är några av låtarna som kommer att ackompanjera sommaren -21.

Spotifys redaktörer har utöver sin egen expertis, använt sig av lyssnardata för att förutspå sommarens hits. Datan innefattar hur låtarnas utvecklingskurva har sett ut och hur svenska lyssnare reagerat på dem, till exempel hur länge en låt lyssnas och om den sparas ner i användarnas egna spellistor.

– Den kalla våren har gjort att svenskarna inte lyssnat lika mycket på sommarhits som vid samma tid tidigare år, men vi ser att de senaste veckornas värme gjort att lyssnarna törstar efter somriga hits. Pop och hiphop på svenska fortsätter att vara de starkaste trenderna i musiksverige, och det kommer sannolikt vara de låtarna som spelas varmast ute i landet i sommar,  säger Iman Hazheer, musikredaktör på Spotify.

Dessa låtar spås bli 2021 års sommarhits i Sverige enligt Spotifys musikredaktion:

Veronica Maggio – SE MIG
A36 – Samma Gamla Vanliga
Myra Granberg – Lose My Mind
Hov1 – Blå
Norlie & KKV – Ensam
Benjamin Ingrosso – Smile
Galantis, David Guetta, Little Mix – Heartbreak Anthem
Hanna Ferm – För Evigt
Alan Walker, Imanbek – Sweet Dreams
Evert Mob – Cissi (Cecilia Lind)
Måneskin – I WANNA BE YOUR SLAVE
Cover Me In Sunshine – P!nk, Willow Sage Hart
Majestic, Boney M. – Rasputin
Justin Wellington, Small Jam – Iko Iko (My Bestie)
Olivia Rodrigo – good 4 u

Christel Valsinger