14 juni 2021

KaRAMELodiktstipendiumet till Bengan Jansson

Den försenade utdelningen av 2020 års KaRAMELodiktstipendium har nu till sist kunnat genomföras. Priset från Povel Ramel-sällskapet gick till dragspelaren och underhållaren Bengan Jansson.

”För att han som en av Sveriges virtuoser på sitt dragspel i decennier givit oss ett fröjdefullt musikanteri, med en lekfullhet och precision det sannerligen svänger om!”, som juryn bland annat skriver i sin motivering.

Bengan Jansson tackade med orden:

”Jag är så stolt och glad över denna utmärkelse! Jag kan inte låta bli att citera mäster Povel själv. Efter en av hans stora bemärkelsedagar fick jag ett tackkort av honom där det stod: ’Tack tack tack Bengan. Jag känner mig som en urdrucken Dry Martini; skakad, rörd och tagen!’ Tack till juryn och alla inblandade! Det här bär jag med mig resten av livet!”

Lars Nylin