7 juni 2021

4 Snabba: Sandra Nordin, Managing Director, Doors, Nordics

En av musikbranschens mest bekanta kommunikatörer byter roll 1/8. Sandra Nordin lämnar Blixten & Co för att bli MD på techplattformen Doors, men kommer även att jobba direkt med artister – bl a The Ark som i dagarna är aktuella på just Doors.

Vad är Doors och vad ska du göra?

– Svenska Doors är världens första professionella, globala techplattform för direktsända, digitala upplevelser. Via Doors kan artister planera, genomföra och sälja biljetter till upplevelser som kan ses live av fans i 135 länder. Genom att sända via Doors får artisten alltså betalt för den upplevelse hen vill bjuda på samt slipper avbrott för annonser. Den tekniska uppbyggnaden av plattformen är verkligen unik, kvaliteten på sändningarna top notch och alla avräkningar/rapporteringar sker automatiskt. Man ska se Doors som en möjliggörare av att leverera professionella, digitala upplevelser till var än mottagaren befinner sig samt med möjligheten att interagera med sin favoritartist. Från den 1 augusti är jag på Doors till 75% som Managing Director, Nordics. Min roll går ut på att kreera upplevelser som går under benämningen ”originals” och som vi även skapar en paketering kring. Jag blir lite som en A&R- och PR-person i ett och samma paket.

Vad händer närmast på Doors?

– Onsdag 9/6 sänder Doors live från The Arks replokal i Malmö. Bandet ville bjuda på en livespelning eftersom det inte blev en stor turnésommar i år heller och de ändå hade repat. De är superpeppade och just interaktionsdelen tror vi kommer bli jätterolig. The Ark är ju inte direkt kända för att spara på krutet och älskar verkligen att erbjuda fansen en möjlighet till att komma dem nära.

Hur förhåller sig Doors till ”vanlig” live – det öppnar ju trots allt upp nu?

– Allt som sker hos Doors är också live, live, live, inget är förinspelat och går per automatik upp för ”on demand”. Allt som pågår vid just vid det tillfället kommer aldrig att hända igen. Precis som vid en ”vanlig” liveupplevelse Men, det ena förtar inte det andra. Om man paketerar en upplevelse väl, vare sig det är digitalt eller ”vanlig” live, så finns det alltid mottagare som vill ta del av den. Så tänker vi.

Vem är Sandra Nordin?

– Jag är kvinnan som började i musikbranschen för ca 30 år sen och som sedan dess har levt med musiken i dess olika uttryck. Jag har jobbat med kommunikation på skivbolag, drivit eget och fram till den 30 juni är jag marknads- och kommunikationschef hos Blixten & Co. Därefter börjar en ny resa där jag, förutom mitt toppjobb på Doors till 75%, kommer väcka liv i min egen firma för att bland annat jobba med EMTI/Mikael Tillman, Shima Niavarani och The Ark.

Lars Nylin

Fotograf: Martin Sköld