7 juni 2021

4 Snabba: Lisa Cronstedt, Grammisansvarig

En udda Grammis i princip utan publik. Men likväl mängder av logistik som ska knytas ihop. Vi har kollat med Ifpi:s Grammisansvariga Lisa Cronstedt hur hon tycker det blev på Södra Teatern i Stockholm i torsdags.

Hur tyckte du det blev?

– Utifrån omständigheterna att arrangera ett evenemang som Grammis under restriktioner tycker jag att det gick bra. Gästerna på plats var glada och förstående att det är ett annorlunda år och därmed ett annorlunda Grammis. Många fick äntligen ses och solen sken på historiens första sommar-Grammis (har alltid velat fira Grammis sommartid) i mysiga Södra teaterns lokaler. Sedan var liveakterna väldigt bra. Vill passa på att tacka alla inblandade och ni som hjälper till! Utan er – ingenting.

Om du måste välja EN höjdpunkt – vilken?

– När Victor Leksell tog emot sin tredje Grammis – Årets artist. Det var starkt och väldigt fint.

Går det redan nu att säga något om nästa års Grammis?

– Inte ännu men Grammis 22 kommer att börja planeras direkt efter sommaren.

Vad har du härnäst på ditt bord?

– Jag lägger upp fötterna på bordet nu. Skämt åsido. Vi tar fram en statyett för Sverigetopplistan, det är föreningsmöte nu på i veckan, och sedan ska vi planera vidare för höstens aktiviteter.

Lars Nylin