21 maj 2021

Therése Sundling Liljedahl ny ordförande för SES

Therese Sundling Liljedahl, d f VD för Live Nation Sverige, har valts till ny ordförande för branschorganisationen Sponsrings & Eventsverige.

Efter SES Årsmöte den 20 maj 2021 står det klart att Therese Sundling Liljedahl väljs in till ny ordförande för Sponsrings & Eventsverige tillsammans med Krister Svensson, Ann Jacobsson och Lennart Johansson som nya tongivande representanter i SES Styrelse.

Therese har i över 23 år verkat inom underhållningsindustrin med tunga ledarskapspositioner på Bonnier från sent 90-tal, via 13 år på MTG som bland annat marknadsdirektör för TV3, TV6 och ZTV, till Live Nation där Therese både var chef för Marketing & Partnership samt senare VD för Live Nation Sverige. Idag driver Therése eget som konsult med uppdrag från bland annat Live Nation Europa, Avicii AB/Tim Bergling Foundation och Pophouse Entertainment Group.

– Jag är stolt över att ha fått detta uppdrag och även ödmjuk inför ansvaret. Hela mitt yrkesverksamma liv har jag brunnit för upplevelseindustrin i olika former – hur man genom inkluderande, kreativa och nyskapande idéer och lösningar kan skapa värde för människor genom olika typer av medier och evenemang. SES som organisation har en viktig roll i att inspirera, utbilda och stötta vår industri där teamet på SES, styrelsen och även medlemmarna har ett stort uppdrag framåt att bidra till återhämtningen i vår industri efter en tung tid. Vi ska förädla det som är bra och samtidigt lyfta nya initiativ tillsammans som skapar värden för medlemmar och publik. Jag ser verkligen fram emot att jobba tillsammans med den fantastiska styrelsen och teamet på SES, säger Therese i ett pressmeddelande.

– Therese är en kompetent och driven branschprofil, och känns som helt rätt person att leda vår framtidsresa. I Krister, Ann och Lennart får vi, förutom härliga personligheter, dessutom viktiga nyckelkompetenser för att ta nästa steg, säger Niklas Turner Olovzon, vice ordförande SES.

SES, Sponsrings & Eventsverige, är branschorganisationen med över 250 medlemsföretag inom intresse- och upplevelseindustrin i Sverige och som varje år arrangerar sponsrings- och eventbranschens prestigefyllda tävling Gyllene Hjulet. Organisationen startades som förening 1986 och har idag runt 250 medlemsföretag som planerar och genomför majoriteten av landets större evenemang, event, möten, mässor och sponsorskap i egenskap av köpare, byråer, rättighetsinnehavare, arrangörer, anläggningar och arenor, konsulter, destinationer och leverantörer.

Lars Nylin