11 maj 2021

Den Feministiska Musikbranschfesten kommer tillbaka

Det blir en ny upplaga av Den Feministiska Musikbranschfesten, denna gång i digital form. Den 23 maj är det dags för galan som vill fira yrkesverksamma kvinnor och transpersoner från hela musikindustrin. 

Den Feministiska Musikbranschfesten arrangerads med stöd av Skap, Musikförläggarna, Musikerförbundet och Studiefrämjandet. Galan ägde rum för första gången 2020 och initiativtagare är musikern, kompositören och producenten Sabina Wärme.

– Det senaste året har varit tufft på många sätt för oss som arbetar i kulturbranschen. Yrkesverksamma kvinnor och transpersoner inom musikbranschen jobbar stenhårt för att få sina verksamheter att gå runt. Jag ser många som tar upp studier eller helt behöver byta bransch. Det finns ett stort behov av att få samlas, hylla och prisa varandra, och kanske också påminna varandra om vilken enorm kraft musiken faktiskt har, och hur viktig den är för många av oss. Därför kommer vi att fokusera ännu mer på prisutdelning under årets gala, vilket känns oerhört kul och viktigt, säger Sabina Wärme i ett pressmeddelande.

Liksom förra året är programledaren Moa Svan konferencier för galan, som också gästas av låtskrivaren Melanie Wehbe, artisten Chelsea Muco, scenkonstnären Storm Dunder, artisten RAHIMIC och Sulekha Daar som är PR & Marketing Manager på Luger.

Under galan delas priset för ”Årets Feministiska Musikbranschgärning” ut till en organisation eller ett initiativ som gjort avtryck och påverkat branschen i en feministisk riktning. Priset är en specialdesignad statyett av konstnären Joanna Günther. Ytterligare ett pris kommer delas ut under årets gala, mer information om detta släpps längre fram.

Christel Valsinger

Bilden: Sabina Wärme på galan 2020.