3 maj 2021

ESC-favoriterna genom tiderna

Nu röstar Europa om ESC-favoriterna genom tiderna. Tillsammans med femton andra länder i Europa har radiolyssnarna i Sverige möjligheten att rösta fram sin Eurovision-favorit, vilket kommer att resultera i en Eurovision Song Contest Topp 50-lista.

Den 8 maj startar röstningen med ett extrainsatt program i P4. Resultatet från omröstningen hörs i P4 den 21 maj.

Programledaren Micke Cederberg kommer under två program prata Eurovision-historia med gäster, spela örhängen från ESC:s 65-åriga historia och förklara hur man röstar fram sin favorit.

– Jag har alltid tyckt det var kul med listor och rangordning. Jag minns första gången när jag som 7-åring såg Family Four tävla för Sverige i Eurovision 1972 även om jag höll på Storbritanniens The New Seekers, säger Micke Cederberg, programledare.

Micke Cederberg har flera gånger jobbat med Eurovision i jurysammanhang och har vid ett flertal tillfällen varit Sveriges juryordförande. Bland gästerna i programmen den 8 och 21 maj märks Edward af Sillén, Christer Björkman, Sveriges Radios kommentator Carolina Norén, Melodifestivalens tävlingsproducent Karin Gunnarsson och Peter Sundberg som är programledare i Vaken med P3 och P4.

– Det ska bli superkul att jobba med detta program vad Europa tycker har varit de bästa låtarna genom tiderna, säger Micke Cederberg.

Programmen sänds i P4 den 8 maj kl. 22.00 samt den 21 maj 20.00.

Lars Nylin