26 april 2021

The Bank i avtal med Sharon Vaughn

The Bank Music har i dagarna slutit ett förlagsavtal med Sverige-bekanta amerikanska låtskrivaren Sharon Vaughn. Sharon har ett digert CV med låtar skrivna åt Willie Nelson, Dolly Parton, Boyzone och Lara Fabian. Hon ligger också bakom megahiten Release Me med Agnes.

Sharon Vaughn har tidigare varit verksam som låtskrivare i Stockholm, men lämnade Sverige våren 2020 och har flyttat hem till Nashville, där hon just nu jobbar febrilt. Vaughn som har fått sitt namn tillagt på The Nashville Songwriters Hall Of Fame walkway, har namn som  Desmond Child, Cutfather, Scott Quinn och Daniella Binyamin bland sina cowriters.

– Being part of this innovative concept in music publishing is just what I needed at this time in my career. New opportunities with proven music business leaders and ground breakers… what could be more inspiring? säger Sharon Vaughn i ett pressmeddelande.

Ben Malén, A&R Director The Bank:

– Vi är otroligt glada och stolta att Sharon valde The Bank som samarbetspartner. Förutom Sharons egna engagemang i USA och övriga världen ser vi också Sharons kapacitet och rutin som en enorm tillgång för våra unga ”up and coming” låtskrivare och artister som nu får direkt tillgång till en låtskrivare av världsklass

Jakob Sörensen, Managing Director The Bank:

– I’m so thrilled and proud that Sharon will join our company. Her profile as a songwriter matches our company perfectly. She is hardworking, dedicated and in it for the long run.
She has an amazing track record and is already contributing to the international ambitions we have as a company.

Christel Valsinger

Bilden medurs fr v: Ben Malén, Malin Svärdmalm, Fredrik Zmuda, Oskar Pullinen, Sharon Vaughn, Jakob Sorensen, Ole Norup, Katrine Ravn, Laurits Bejder Klausen, Vidar Hansen, Julius Nikander.