Musikbolag 26 april 2021

Nyanställningar och nya artister till EMI Sweden 

EMI Sweden har förstärkt personalstyrkan med två nya ansikten. Patricio ”Pato” Silva har börjat som A&R och Frida Bergh har kommit in som project manager.  Flera nya artister har dessutom kontrakterats.

Pato har tidigare varit artist, är fortfarande aktiv som låtskrivare samt driver studion NBLNATION tillsammans med sin bror Pablo Silva

Frida Bergh kommer över från Universal Music där hon jobbat sedan 2016, först på international-avdelningen och nu senast som Export manager med ansvar för bl a  NOTD, Sandro Cavazza och Maia Wright. Sedan tidigare jobbar Mikael ”Misan” Wadström, Henrik Hansson och Tilda HagaldEMI Sweden.

En rad nya artister har även kontrakterats. Timbuktu kommer att släppa sitt nionde album senare i år, det första sedan 2015. Just nu är han aktuell med singeln Bars från ett B-Barn  samt gästinhopp på Hela världen väntar med Junie. Den ständigt aktuelle Timbuktu har de senaste åren rönt stora framgångar med sin bok och sedermera pjäs En droppe midnatt.

Nils-Pontus är ny som soloartist men är en av medlemmarna i GAMMAL tillsammans med Peg Parnevik. Första singeln från Nils-Pontus, Mamma, släpps den 7 maj.

Lucas Sunday är nyss 16 år fyllda och kommer från Lerum. Lucas tog kontakt med Pato som 14-åring och de har jobbat tillsammans sedan dess. Första singeln blir en duett med Simeon. Låten som heter Faller släpps den 21 maj.

Bilden fr v: Mikael “Misan” Wadström, Patrico ”Pato” Silva, Lucas Sunday och Frida Bergh.

Christel Valsinger