Nyheter 26 april 2021

EM-låten görs av Anis Don Demina och SAMI

I dagarna blev det klart att Sverige spelar EM i Sevilla och Sankt Petersburg. Nu är det även officiellt vilka som gör den svenska EM-låten.

Det blir Anis Don Demina och SAMI som fått uppdraget av Svenska Fotbollförbundet.

– Jag älskar det svenska landslaget i fotboll och det är såklart en otrolig ära att få stå bakom den officiella EM-låten tillsammans med SAMI. För oss har det varit viktigt att alla i Sverige, oavsett vem du är, ska känna stolthet över den svenska flaggan. Flaggan i topp är en riktig banger, det ska bli så sjukt kul att få dela den med hela Sverige och att få supporta svenska landslaget i EM 2021 oavsett om det blir från TV-soffan eller läktaren. Nu ska bucklan med hem! säger Anis Don Demina om låten.

– Från första gången vi på SvFF hörde låten så kändes det helt rätt. Den ger precis den känsla som vi vet att många av våra supportrar känner kring landslaget: passion, stolthet och glädje. Att både Anis och SAMI verkligen brinner för fotbollen gör att det känns extra bra att det är just dom som gör låten, säger Helena Taube Rehnmark, marknad- och försäljningschef på Svenska Fotbollförbundet.

Anis Don Demina är just nu högaktuell i Let´s Dance på TV4 och var en av årets programledare i Melodifestivalen. Han är artist, låtskrivare och DJ. Utöver det har han även en av Sveriges största YouTube-kanaler med mer än 150 miljoner visningar och över en halv miljon prenumeranter.

Sami Rekik, mer känd som SAMI, är en erfaren och respekterad artist och låtskrivare, hans samarbeten sträcker sig från Petter till Molly Sandén och Jireel. Han är mest känd för att ha varit ena halvan av musikgruppen Medina med hits som Där palmerna bor och Miss decibel.

Flaggan i topp är skriven av Anis Don Demina och SAMI tillsammans med bl a Anderz Wrethov, en av låtskrivarna bakom årets Melodifestivalvinnare, som också står för produktionen. Låten och musikvideon släpps i maj. Fotbolls-EM börjar 11 juni.

Lars Nylin