26 april 2021

Edward af Sillén och Christer Björkman kommenterar ESC

För tionde gången kommenterar Edward af Sillén Eurovision Song Contest för SVT, när det är dags för semifinaler och final i maj. Vid sin sida i år har han Christer Björkman. Sveriges röster i finalen kommer att lämnas av Carola.

– Det här är ju årets roligaste tv-event, så att få dela det med tittarna en tionde gång ser jag som en enorm ära. Och vilken glädje att få göra det med Eurovision-älskaren Christer, en man som sett alla sidor av tävlingen. Som vanligt tänker jag guida tittarna genom programmen med mycket kärlek, humor och stor respekt för tävlingen, säger Edward af Sillén på SVT:s sajt för Melodifestivalen.

Sverige representeras i ESC av Tusse och låten Voices, skriven av Anderz Wrethov, Jimmy Thörnfeldt, Joy Deb och Linnea Deb. Låten tävlar i den första semifinalen som äger rum den 18 maj kl 21. Semifinal två går av stapeln den 20 maj kl 21 och finalen den 22 maj kl 21. Samtliga tävlingar sänds i SVT1 och SVT Play.

Christel Valsinger