23 april 2021

Sverigetopplistan: Hov1 utmanas av Benjamin Ingrosso

Hov1 och Einár har ett fast grepp om Sverigetopplistan med Gamora [EMI/Universal]. Men Benjamin Ingrosso kommer in starkt med albumetta i En gång i tiden (del 2) [Record Company Ten] och elva låtar på topp 100.

Miriam Bryant och Yasin är kvar som 2 med Tystnar i luren [Warner/Warner]. Justin Bieber är för tredje veckan nummer 3 med Peaches [Def Jam/Universal]. Lil Nas X stannar för tillfället som 4 med Montero (Call Me By Your Name) [Columbia/Sony]. Polo G, nykomling senast, är kvar som 5 med Rapstar [Columbia/Sony].

Utöver den stabila tätkvintetten domineras listan av Benjamin Ingrosso. Allt det vackra går in som 6, Stora röda huset (feat. Moonica Mac) som 9. Därefter nio ytterligare titlar på topp 100. Inte helt överraskande alltså att förra veckans etta Justin Bieber petas ner en plats på stora albumlistan.

Största albumnyhet är annars Greta Van Fleet som toppar den fysiska listan och vinyllistan med nya The Battle At Garden’s Gate [Republic/Universal].

Förra veckans albumetta Donnez faller omedelbart ur topp 60.

Etta på Heatseeker är nu A36 med Samma gamla vanliga [Asylum/Warner].

Alla fakta kring veckans listor hittar du på www.sverigetopplistan.se.

Lars Nylin