7 april 2021

Yung Lean på SVT Play

Filmen Yung Lean: In My Head finns nu på SVT Play. Filmen av Henrik Burman skildrar den svenske rapparen Yung Lean, alias Jonatan Leandoer Håstad, en av få svenskar i genren som uppmärksammas internationellt.

I ett pressmeddelande sammanfattas filmen:

”Drömsk och våldsam. Sådan är berättelsen om hur en vanlig svensk tonåring transformerar sig själv och antar gestalten av den internationellt framgångsrika hiphop-stjärnan Yung Lean. Han möter Los Angeles, kokain och dollarsedlar – såväl som depression, död och raseri”.

I filmen återvänder Yung Lean till sin ursprungliga skepnad, Jonatan Leandoer Håstad, efter att ha återhämtat sig från en psykos.

Regissören Henrik Burman har sammanfattat filmen:

-För mig är den här filmen mer än en traditionell musikdokumentär. Jag ser en historia om en generation genom en konstnärs otroliga resa – en coming of age-berättelse där en pojke kastas in i en värld som är lika förförisk som den är förrädisk. Jag ser Yung Lean som en av vår tids mest banbrytande och intressanta artister. Mitt hopp är att denna dokumentär fångar hans unika persona, och att hans berättelse kommer att fånga en publik långt bortom hans redan imponerande fanbase runt om i världen.

Lars Nylin