Förlag 23 mars 2021

Johan Lindbrandt till Universal Music Publishing

Universal Music Publishing har ingått avtal med låtskrivaren, producenten, kompositören och multiinstrumentalisten Johan Lindbrandt, känd för sina samarbeten med bl a Kygo, Gryffin och Sandro Cavazza.

Johan Lindbrandt är född och uppvuxen i Stockholm. Som barn älskade han att sjunga och gick i Adolf Fredriks musikklasser. Han har uppträtt på Dramaten och studerat musik vid SAE Institute.

Som låtskrivare har han bl a medverkat på Beautiful med KygoPotential med Danielle Bradbery och  The Best Days med Sam Feldt. Som låtskrivare och producent har han bl a jobbat med Gryffins Need Your Love (med Noah Kahan) och Sandro Cavazzas Weird & Talkative EP. Hans låtar samlar över 500 miljoner streams och har legat på listor i USA, Sverige och Kanada.

– Vi är otroligt glada för förtroendet! Johan är en stor talang och en underbar person som besitter en unik förmåga att få fram det bästa hos de artister han jobbar med, säger Jessica Brandt, Director of A&R, Universal Music Publishing till MI.

Just nu jobbar Johan Lindbrandt på ny musik med Noah Kahan, Sandro Cavazza, Kygo, Georgia Ku, Caroline Pennell, Clara Mae, Maia Wright och Estraden.

Christel Valsinger