15 mars 2021

Förändringar på synkavdelningen på Sony Music Publishing

Sedan den 1 mars är Jonas Björkbacka och Viktor Waldås gemensamt ansvariga för synkavdelningen på Sony Music Publishing. Anette Hökengren som tidigare ansvarat för synk, fokuserar nu fullt ut på sin roll som General Manager.

Viktor Waldås har sedan tidigare ansvarat för den kreativa delen av synk och Jonas Björkbacka för licensieringsdelen. De kommer fortsatt att ha samma huvudansvar för respektive del, men tar nu över det yttersta ansvaret för hela avdelningen i Skandinavien för musik i reklam, film och TV.

– Vi har ett ständigt fokus på att hela tiden växa, anpassa oss och utvecklas för att möta de utmaningar och möjligheter vi ställs inför i en allt snabbare förändring av vår bransch, och detta gäller på alla sätt för oss även på synk. Anette ”Nettan” Hökengren har haft en delad roll som General Manager och ansvarig för synkavdelningen och ville nu fokusera fullt ut på sin roll som General Manager. Det gav oss möjligheten att låta Jonas och Viktor ta ansvaret för att utveckla synkavdelningen ytterligare. Det känns också väldigt tryggt att ha Nettan som General Manager på 100% . En win-win-situation,  säger Johnny Tennander, VD på Sony Music Publishing, i ett pressmeddelande

– Jag är otroligt stolt över det jag har åstadkommit sedan den dagen jag började på Sony/ATV som ansvarig för att utveckla synkavdelningen. Jag startade på egen hand men längs vägen har vi vuxit, blivit fler och utvecklats till att bli det utan tvekan bästa och mest effektiva synkteam som finns i Norden. Ett team som jag är så otroligt stolt och tacksam för att ha haft förmånen att leda. Jonas och Viktor har spelat en stor roll i utvecklingen och jag vet att de kommer ta avdelningen till nya höjder. Det känns väldigt självklart och tryggt att lämna över facklan till dem samtidigt som jag får möjligheten att fullt ut fokusera på min roll som General Manager, säger Anette Hökengren.

– Vi är otroligt peppade på att ta över fanan från Nettan och fortsätta förvalta hennes arv. Att få representera världens bästa musikförlag, alla våra upphovspersoner och deras fantastiska musik på bästa tänkbara sätt gentemot film, TV, reklam och alla andra sammanhang där man önskar världens bästa musik till rörlig bild känns otroligt. Att detta sker samtidigt som vi byter namn och identitet inom företaget på en global nivå gör att det känns ännu mer rätt. Det är en massa spännande saker på gång redan och vi ser verkligen fram emot vad som komma skall 2021. Nu kör vi! säger Jonas Björkbacka och Viktor Waldås.

På bilden syns från vänster Jonas Björkbacka, Anette Hökengren och Viktor Waldås.

Christel Valsinger