9 mars 2021

Melodifestivalen i engelsk version

SVT sänder för första gången Melodifestivalens final i en version med kommatering på engelska. De engelska kommentatorerna är svenska Bella Qvist och engelska Olivia Le Poidevin. 

Svenska Melodifestivalen lockar redan tittare över hela Europa och i år kommer de alltså för första gången att kunna ta del av finalen med engelsk guidning.

– Att kunna erbjuda Melodifestivalen till tittare som inte helt kan följa programmet på svenska, är en dröm som slår in, säger Anette Brattström, projektledare för Melodifestivalen i ett pressmeddelande.
– Vi jobbar hela tiden med att göra programmet tillgängligt för så många som möjligt i Sverige, bland annat genom att teckenspråksgestalta och syntolka alla program.

Kommenterar sändningen på engelska gör svenska Bella Qvist och engelska Olivia Le Poidevin. Bella jobbar på Sveriges Radio och har bott i England i tio år där hon jobbat som frilansjournalist för bland annat The Guardian. Hon har ofta medverkat som Eurovision-expert i BBC. Olivia jobbar som journalist och programledare på BBC Radio. Även hon känns igen från ESC-sammanhang.

Sändningen kommer att ligga på SVT Play.