9 mars 2021

Ella Petersson blir ny P2-chef

Ella Petersson  blir ny kanalansvarig för Sveriges Radio P2, när Elle-Kari Höjeberg går i pension i juni. Ella Petersson kommer närmast från SVT, där hon varit musikredaktör och programledare för Kulturstudion och Kontrapunkt.

Ella Petersson blir ansvarig för P2:s musik- och språkutbud från och med den 1 juni.

– I Ella får vi en trygg publicist med djup musikkunskap och många spännande idéer. Jag är övertygad om att hon tillsammans med alla duktiga medarbetare kommer fortsätta utveckla P2 mot nya höjder, säger Cajsa Lindberg, biträdande programdirektör med ansvar för utbudet.

Ella Petersson har tidigare arbetat ett decennium på Sveriges Radio och producerat allt ifrån Kulturnyheter i P1 till egna operaprogram i P2.

– Jag håller radiomediet väldigt kärt och kan tacka P2 för både min musikaliska fostran och för en stor del av min tidigare arbetslivserfarenhet. Att nu få chansen att arbeta med ett musik- och språkutbud i så stora volymer på världens finaste institution är ett drömjobb. P2 är ju såväl arkivskatt som avantgarde och med hjärtat hela tiden på rätt ställe – dvs kvar i musiklyssnarnas tjänst, säger Ella Petersson i ett pressmeddelande.

Christel Valsinger

Foto: Jean Baptiste Béranger