23 februari 2021

UMP förlänger med Petter Winnberg

Universal Music Publishing förlänger sitt exklusiva, globala förlagsavtal med Petter Winnberg. Samarbetet som startade för 14 år sedan, fortsätter nu i ytterligare tre år.

– Förutom att Petter Winnberg är en fantastisk låtskrivare, producent och artist så har han varit en nyckelfaktor i den tillväxtresa vi på Universal Music Publishing har gjort i vår synk-verksamhet, säger André Brink, Creative Director, Universal Music Publishing, i ett pressmeddelande.

– Det är en resa vi gjort tillsammans och det känns som att vi bara har börjat.

Petter Winnberg är en av landets mer eftertraktade producenter och låtskrivare. Förutom att göra musik i sina band Amason, Frankfurt och egna projektet Petter Sebastian, har han skrivit och producerat musik åt flera av Sveriges största artister och till otaliga reklamkampanjer: från Grow Up – Mercedes Benz mest ambitiösa globala kampanj till dags dato, till många av de kampanjer som stora svenska varumärken som Volvo och H&M  producerat genom åren.

– Detta känns superkul. Nästa gång blir det guldklocka säger Petter Winnberg.

Under våren kommer Petter Winnbergs verk att höras i form av Amason- och Frankfurt-releaser samt i flertalet svenska reklamkampanjer.

Christel Valsinger