23 februari 2021

4 snabba: Elias Kapari, listtoppande producent/låtskrivare

Namnet Elias Kapari finns lite överallt på topp 10 just nu. MI tog ett snack med Nyköpingsexporten.

Namnet Elias Kapari har synts bland credits i över tio år. På egen hand, som låtskrivare, som producent. Men på sistone sticker 34-åringen verkligen ut på topp 10. Till tidigare partners i produktion och/eller låtskrivande, som Molly Sandén, Ana Diaz och David Lindgren, har nu lagts Miriam Bryant och Newkid. Det har gjort att namnet Kapari figurerat på halva topp 10 inklusive två ettor på kort tid med Miriam Bryant.

MI har kollat läget med Universal Music Publishing-kontrakterade Elias.

Plötsligt är du ”all over listorna” – vad har hänt?

– Vet inte om något speciellt hänt. Man jobbar på liksom… Det är väl toppen att långa och nära samarbeten med låtskrivare/artister lönar sig och ger utdelning så här!

Berätta lite om din bakgrund för den som inte följt dig?

– Jag har alltid sysslat med musik på något sätt. Fattade att jag ville producera och skriva låtar nån gång i gymnasiet typ. Jag gick på Musikmakarna i Örnsköldsvik för 1000 år sen.  Signade med Sony/ATV 2010. Sedan 2017 vidare till UMP, där jag verkligen känner att jag fått utvecklas och trivs så bra. Senaste fem år har jag jobbat nästan uteslutande med svenska artister.

Hur fördelar du rollerna som producent respektive låtskrivare?

– Jag gör väl helst båda samtidigt. Sitter helst bakom pianot när jag skriver. Jag är inte världens bästa sessionproducent. Det är viktigare för mig att låten blir så bra som möjligt. Sen kan man brygga kaffe och börja leta kick. Älskar när jag lyckas få ut min idé så att det också låter som det låter i huvudet.

Vad är på gång härnäst – och kan vi räkna med utlandssatsning?

– Bland annat kommer en platta med Miriam Bryant som jag tycker blir väldigt fin. Skriver samtidigt mer till svenska och utländska artister. Fortsätter skriva till mig själv också. Vi får se lite vad som händer nu efter den här pandemin. Klart jag vill skriva låtar mer till internationella artister också. Eller, alla vill väl bara göra bra musik som man själv gillar, om andra också gör det så är det ju underbart!

Lars Nylin

Foto Stefan Storm