22 februari 2021

Martin Roos ny ordförande för Svensk Live

Vid Svensk Lives årsmöte i torsdags valdes Martin Roos till ny ordförande efter avgående Andréa Wiktorsson.

Martin Roos är till vardags VD för Destination Eskilstuna och har en gedigen erfarenhet av svenska musikbranschen. Under åren 1991 – 1995 spelade han gitarr i Kent och var med på det självbetitlade debutalbumet. Parallellt med Kent började Martin 1993 en karriär inom musikbranschen på skivbolaget Sonet Grammofon som promotion manager och senare på Sony Music där han jobbade som product manager och international exploitation manager för svenska artister. 1997 startade han artistmanagement och det första bandet som kontrakterades var Kent.

Martin är också en erfaren arrangör, som delägare till klubben Blå i Eskilstuna, som under sin storhetstid 2000 – 2004 huserade en stor del av den svenska musikeliten.
Sedan 2012 återfinns Martin Roos som VD på Destination Eskilstuna, som är ett helägt kommunalt bolag med uppdrag att stärka Eskilstunas attraktivitet.
Hos Svensk Live har Martin ingått i styrelsen ett år, när det nu är dags att ta över ordförandeposten.

-Det känns otroligt kul och hedrande att bli vald till styrelseordförande i Svensk Live. Jag har under det gånga turbulenta coronaåret tillsammans med styrelsen och kansliet engagerat mig i den kris livebranschen nu befinner sig i. Arbetet har gett resultat och Svensk Live har gjort skillnad och har gett medlemmarna en tydlig röst, säger Martin.

-Samtidigt som vi måste hantera krisen här och nu måste vi orka att blicka framåt och se vad för möjligheter som finns bortom pandemin. Vi måste klara av att både vara
operativa här och nu och arbeta än mer långsiktigt för att bli hållbara över tid.

Svensk Lives nya styrelse

Martin Roos, ordförande
Per Alexandersson, ledamot
Camilla Backman, ledamot
Patrick Fredriksson, ledamot
Anders Larsson, ledamot
Mikael Lindevall, ledamot
Unn Rudolfsson, ledamot
Maria Stejdahl, ledamot
Andrea Wiktorsson, ledamot
Nils Andrén, ledamot (representant för unga arrangörsnätverket)
Hilma Kekkonen, ledamot (representant för unga arrangörsnätverket)
Annie Mellström, suppleant
Mirre Sennehed, suppleant
Josefin Solberg, suppleant

Lars Nylin