7 februari 2021

Reimersholme Hotel Årets Initiativ 2020

Reimersholme Hotel i Stockholm har utsetts till Årets Initiativ 2020 av SAMI. För att hotellet enligt juryn: “genom en beundransvärd idérikedom, ett stort engagemang och en imponerande förmåga att snabbt ställa om, har lyckats hålla musiken levande under året”.

Reimersholme Hotel i Stockholm har förvandlat hotellrum till en coronaanpassad scen, tagit fram ett koncept med roomservice där gästerna kan beställa upp mat, dryck och musik på rummen och se lokalt livestreamade konserter från scenen.

I fredags firade de utmärkelsen genom att livestreama kvällens spelningar med bland annat Ebbot Lundberg och Bo Kaspers Orkester på sin Youtube-kanal.

SAMI (Sveriges Artisters och Musikers Intresseorganisation) fick in hundratals nomineringar från allmänheten på verksamheter som på kreativa och smittsäkra sätt har hållit musiken levande under året, och därför bör utses till Årets Initiativ 2020.

Juryns motivering lyder:

“Reimersholme Hotel utses till Årets Initiativ 2020 för att de genom en beundransvärd idérikedom, ett stort engagemang och en imponerande förmåga att snabbt ställa om, har lyckats hålla musiken levande under året. Utefter de ständigt förändrade förutsättningarna har de utvecklat nya, spännande och smittsäkra koncept som har givit artister, musiker och publik en plats att uppleva musik på – tillsammans och på säkert avstånd.”

– Bland alla de hundratals förslag vi har fått in på verksamheter som på kreativa och smittsäkra sätt har hållit musiken levande, sticker Reimersholme Hotel ut med sin flexibilitet och idérikedom. De har lyckats skapa en mötesplats för artister, musiker och publik även under pandemin, säger Ann Rosenberg, försäljningschef på SAMI.

Lars Nylin