2 februari 2021

Linnea Henriksson blir ambassadör för Keychange

Linnea Henriksson blir ambassadör för det internationella jämställdhetsprojektet Keychange. Som en av 31 ambassadörer i 14 länder ska hon leda jämställdhetsarbetet i musikbranschen framåt. 

Kanadensiska duon Tegan & Sara och brittiska Imogen Heap är några av de andra artister som ställer sig bakom Keychange som ambassadörer. Projektet arbetar i flera led för att nå jämställdhet i musikbranschen, något som MI tidigare skrivit om bl a här

Linnea Henriksson har länge varit aktiv i jämställdhetsfrågan i Sverige och bland annat skapat podcasten Equalizer tillsammans med streamingtjänsten Spotify.

”Först gällde det att få dem att fatta att jag kunde sjunga. Efter det att jag kunde skriva låtar. Sen att jag kunde producera,” skriver hon i en kommentar och fortsätter:

”Trevlig ton och vara tacksam. Steg för steg och inte för mycket. Aldrig vara för mycket. Da capo. Jag tänker ibland på all musik jag och många andra hade kunnat skapa om vi fått lägga tiden vi behövt bevisa oss på just musiken istället. Alla dessa trösklar innan en kommer in i rummen. Alla dessa ögon som där sen ska byta blickar innan vi accepteras för vår kompetens och får förtroende att äga de titlar vi är i praktiken, men sällan har på pappret. Jag är en stolt ambassadör för Keychange. För att jag älskar musik. Och jag vill ha mera!”

Christel Valsinger