30 januari 2021

Olivia Rodrigo etta, bra start för Molly Sandén

Olivia Rodrigo är kvar som singeletta med Drivers License [Geffen/Universal] men Hov1 utmanar.Viktor Leksell återtar albumettan med Fånga mig när jag faller [Columbia/Sony].

Singeltoppen är stabil och topp 4 är orubbat från förra veckan med Hov1 som 2 med Barn av vår tid [EMI/Universal] och sedan två gånger Newkid med Du måste finnas och Starkare [Sony/Sony]. Faktum är att det bara är smärre förändringar topp 10 utöver att förra veckans nya 9, Benjamin Ingrosso med Flickan på min gata [Record Company Ten] faller till 35.

Att notera: Victor Leksell klättrar åter efter 54 veckor och sju gånger platina, från 7 till 5 med Svag [Columbia/Sony]. Låten närmar sig 125 miljoner på Spotify och drygar ut dominansen som mest streamade svenskspråkiga låt någonsin.

Den här veckans nyhet är Molly Sandén som går in som 17 med Kärlek slutar alltid med bråk [Milkshake/Sony]. Miss Li startar som 27 med Förlåt [Pistol Packin/Sony]

Veckans klättring inom topp 100 gör The Weeknd som tar Save Your Tears [Republic/Sony] 40 positioner från 64 till 24. Låten, med credits för Max Martin och Oscar Holter, kommer från fjolårets After Hours men har just fått en uppmärksammad video. The Weeknd framträder vid Super Bowl om en vecka.

Heatseeker toppas av Doja Cat och Streets [RCA/Sony].

På albumlistorna återkommer Så mycket bättre – säsong 11 [Playground] som 2 på stora listan och i topp av fysisk försäljning. På stora listan märks Ringnes-Ronny, Norges svar på Björn Rosenström om ni minns, som 4 med Danspunk [Major]. Harry Styles toppar vinyllistan med sitt självbetitlade album [Columbia/Sony].

Alla fakta på www. sverigetopplistan.se

Lars Nylin