25 januari 2021

Sverigetopplistan: Olivia Rodrigo i topp

Olivia Rodrigo tar sista steget från 6 till 1 med Drivers License [Geffen/Universal] men Hov1 utmanar. Benjamin Ingrosso går rakt in som etta på albumlistan med En gång i tiden [Record Company Ten].

För debuterande Olivia Rodrigo blir det sålunda första ettan. När Hov1 går in som ny nummer 2 med Barn av vår tid [EMI/Universal] innebär det däremot att gruppen nosar på en etta nummer åtta, senast med Mitten av september för ett år sedan.

Newkid tappar från 1 till 3 med Du måste finnas [Sony/Sony] men har fortfarande två låtar på topp 5. Han utmanas dock tufft av Benjamin Ingrosso och Yasin. Ingrosso går in som 9 med Flickan på min gata [Record Company Ten] och ser bl a Långsamt farväl studsa tillbaka från 46 till 19. Yasin syns lite överallt på topp 100. Ge upp igen med Mirian Bryant [Warner/Warner] ligger som 5 medan Yasin på egen hand går in som 10 och 14 med La Dame Bleu respektive Mitt Notre Dame [Yasin/Spinnup].

Heatseeker toppas av Juice Wrld med Bad Boy fet Young Thug  [Interscope/Universal].

På albumlistorna toppar Jakob Hellman den för fysisk försäljning och vinyllistan med Äntligen borta [EMI/Universal], som ligger som 4 på stora listan.

Alla fakta på www. sverigetopplistan.se

Lars Nylin