Nyheter 20 januari 2021

P3 Din Gata blir storstadskanal

I år fyller den Malmöbaserade radiokanalen P3 Din Gata 15 år. Det firas med att Din Gata fullt ut blir Sveriges Radios hiphop-kanal.

Från den 25 januari utökar kanalen sitt redaktionella område och får in tre nya programledare – musikjournalisten Petter Hallén och dj:n Assia Dahir sänder från Stockholm respektive Göteborg. Malmö förstärks med Daniel ”Kaleevi” Kaleebi, som sänder tillsammans med Erika Nielsen. Dessutom laddar kanalen med helt nytt innehåll i form av live-sessions, djupgående artistintervjuer, freestyles och DJ-shower.

– Det har alltför länge funnits ett stort hål i public service bevakning av Sveriges största och mest relevanta musikstil. Det är dags att vi fyller det nu, och jag är stolt och full av pepp inför att få vara med och ge den här musiken den uppmärksamhet, det intresse och den bevakning som den förtjänar, säger Petter Hallén i ett pressmeddelande.

I samband med den geografiska utökningen startar tre nya program – God Morgonshowen, Stationen och Mixen.

Din Gata startade i Malmö 2006 som en radiokanal med främst unga lyssnare och lokalt samhällsfokus där hiphop-musiken gick som en röd tråd genom sändningarna. Under åren har musikgenren växt till att nu vara världens mest populära och kanalens huvudfokus.

– Är man ett fan av Din Gata så är man ett fan av svensk hiphop och genren förtjänar den här utvecklingen som vi nu erbjuder med nya P3 Din Gata. Men Malmö förblir den enda plats i Sverige där P3 Din Gata kan höras när du till exempel sitter i en taxi och lyssnar på vanlig FM medan övriga Sverige når kanalen via webben. Och det känns viktigt eftersom det var här allt en gång började och här hjärtat fortfarande finns, säger kanalproducent Amel Suljevic.

P3 Din Gata har premiär 25 januari och sänds på 100,6 i Malmö med omnejd, på Sveriges Radios hemsida eller i Sveriges Radio Play.

Lars Nylin

Bilden: Petter Hallén, Daniel ”Kaleevi” Kaleebi, Erika Nielsen, Assia Dahir.